INVESTEER NU IN HET KNOKKE-HEIST VAN MORGEN!

Op 300 meter van de zee komt in Knokke-Heist het unieke woonproject Hoost. De toren valt op door zijn hoogte, de expressieve buitengevel en de manier waarop de woningen verbonden zijn. Dit is te danken aan de spektakelarchitectuur van het Parijse architectenbureau Jakob + MacFarlane, dat - een iconische toren met felgekleurde gevel ontwierp.

Investeer vanaf €380.000 excl kosten

Vastgoed aan de Belgische kust, een veilige investering

De laatste jaren is het vastgoed aan de Belgische kust echt in opmars. De vastgoedactiviteit steeg er de laatste jaren met 30%.

De prijzen van de appartementen aan zee blijven ook stijgen. Indien je vandaag investeert, kan je binnen enkele jaren met een mooie winst verkopen, als je het geschikte moment uitkiest.

Bij je aankoop is het zeker aan te raden om te kiezen voor een nieuwbouwproject. De prioriteiten van investeerders en huurders zijn verschoven van de ligging naar de recentheid van het appartement, zeker met het oog op de energiezuinigheid.

Wordt vastgoed aan de Belgische Kust meer waard?

De waarde van vastgoed aan de kust is in de laatste decennia behoorlijk toegenomen en die trend blijft zich doorzetten. Dat heeft te maken met het feit dat er aan de Belgische kust flink gebouwd is waardoor er nu niet veel ruimte meer is voor nieuwe appartementen, dus de prijzen stijgen. Oudere appartementen die zijn vaak aan een fikse opknapbeurt toe, waarbij een grote renovatiekost onvermijdelijk is.

De onzekerheid omtrent die renovatiekost drijft de geïnteresseerden richt nieuwbouw.

De Belgische kust – een ideale bestemming voor nu en later

Belgen kiezen steeds meer voor een tweede verblijf aan zee, niet enkel om nu van te genieten maar ze zien het ook als de ideale locatie voor hun oude dag. De magische formule van zee, zon, strand in eigen land blijft de ultieme pensioendroom van vele Belgen. Zeker nu veel vastgoedbedrijven investeren in kwaliteitsvolle projecten. Over een lange periode bekeken stijgt vastgoed immers in waarde. Vastgoed is een waardevaste investering die grotendeels inflatiebestendig is en de eigenaar over een langere termijn uitzicht geeft op een meerwaarde.

Tweede verblijf of verhuren

Slechts 20% tot 30% van de eigenaars aan de Belgische kust verblijven er het hele jaar. Voor de andere zijn deze panden tweede verblijven, die velen verhuren als ze er zelf niet in verblijven. De vastgoedmarkt aan de kust is heel specifiek. Vroeger was de aankoop van een appartement aan zee voor velen een gemakkelijke belegging die veel opbracht: als ze hun eigendom het hele jaar verhuren, kunnen deze panden op korte termijn zeer rendabel zijn.

Maar vandaag de dag willen de meeste investeerders samen met familie of vrienden gedurende meerdere weken of maanden per jaar van hun eigendom genieten. Als je vastgoed aan de Belgische kust bezit, heb je de mogelijkheid om te ontsnappen aan de sleur en te genieten van de frisse zeelucht. Of je nu het hele jaar door of enkel ‘s zomers van je appartement aan de kust wilt profiteren of als je die wilt verhuren: als eigenaar kan je op meer dan één manier profijt halen uit je vastgoed aan de Belgische kust.

Want als ze er zelf niet willen vertoeven is het zo verhuurd. Een verblijf aan de kust is nog altijd de ideale dicht-bij-huis-vakantie voor vele Vlamingen. We kiezen om vaker, maar korter, met vakantie te gaan, ook buiten de vakantieperiode, dus daarom wordt onze eigen kust altijd maar populairder.

Neem contact op en ontdek het nieuwbouwproject Hoost!

Onze sales adviseurs gaan dan samen met jou door de plannen, de aankoopprijzen en de huurprijzen.

Tot snel!

MAAK EEN AFSPRAAK
Fermer